Orthopedische klachten behandelen met Fysiotherapie

Orthopedische klachten van het bewegingsapparaat

Fysi-osten orthopedische klachten fysiotherapie

Veel orthopedische klachten behandel ik met behulp van manuele mobilisaties volgens D.A.M. technieken () en de principes van de orthopedische geneeskunde volgens
De D.A.M. mobilisatietechnieken zijn gebaseerd op moderne, wetenschappelijke inzichten in de bouw en functie van gewrichten en spieren.Ā Wetenschappelijk onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat het bindweefsel van door immobilisatie beperkt geworden gewrichten, paradoxaal genoeg, juist slapper is geworden dan voorheen. Het “rekken” van kapsel en banden is daarmee een verouderde behandelwijze. Een bewegingsbeperking blijkt te berusten op het progressief ontsporen van het gewricht gedurende het doorlopen van een bewegingstraject. Deze functiestoring ligt ten grondslag aan een groot aantal aandoeningen van het bewegingsapparaat; in de orthopedie aangeduid als bijvoorbeeld: PHS, arthrosis deformans, tendinitis, myalgie, HNP, bursitis, etc. Door middel van de D.A.M.-mobilisaties wordt getracht de passieve sturing in het gewricht te normaliseren. Op deze wijze wordt de functieproblematiek, die ten grondslag ligt aan de klachten van de patiĆ«nt, opgeheven. Een dergelijke behandeling is niet symptomatisch maar causaal.
Mobilisaties volgens de D.A.M. technieken worden altijd pijnvrij uitgevoerd omdat de technieken altijd de natuurlijke manier van bewegen volgt. Zou er wel pijn worden ervaren tijdens de manuele mobilisaties, dan wordt het gewricht juist geforceerd waardoor het alleen maar nadelige effecten oproept.
Deze technieken zijn toepasbaar op alle gewrichten in ons lichaam. Zowel bij rugklachten, nekklachten en bij gewrichtsklachten, zoals de schouder knie of enkel kunnen deze D.A.M. technieken veel problemen oplossen waardoor u weer pijnvrij kunt bewegen.

De principes van de orthopedische geneeskunde gebruik ik vooral voor onderzoek van de vele pees- en spierklachten welke vaak een oorzaak zijn voor pijnklachten. Hierdoor is het mogelijk een correcte diagnose te stellen om zo een adequate behandeling te kunnen aanbieden
Neemt u vooral contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.