Fysiotherapie bij kaakklemmen

Tandenknarsen klachten

bruxisme tandenknarsen klachten kaak fysiotherapie

Heeft u last van tandenknarsen? Het kan zeker nuttig zijn de fysiotherapeut te bezoeken bij klachten die hierdoor ontstaan. Vaak helpt het bezoeken van de fysiotherapeut hoofdpijn-klachten te verhelpen of te verminderen die het gevolg zijn van tandenknarsen.

Bruxisme, tandenknarsen, ook wel kaakklemmen geeft een spanning bij de kaken en het hoofd.

20 tot 30 procent van de volwassenen in Nederland klemt overdag overmatig de tanden op elkaar en 8 tot 10 procent schijnt dit ’s nachts te doen, zonder dat zij dit zelf door hoeven te hebben.

De gevolgen van bruxisme zijn naast het slijten van de tanden en kiezen ook vaak nek- en hoofdpijnklachten. Door de spanning op de kaak, hoofd, oren, mond, schouder en/of nek kan de hoofdpijn ontstaan.

Veel mensen gaan voor het tandenknarsen naar de tandarts en krijgen dan een bitje aangemeten om slijtage te voorkomen of verder te beperken. Uit onderzoek van het Radboud UMC komt naar voren dat tandenknars klachten ook bij de fysiotherapeut behandeld kunnen worden. En dan vooral bij de fysiotherapeut met extra specialisme in kaak fysiotherapie.

Fysi-osten is gespecialiseerd in kaakfysiotherapie. Samen kijken we waar de spanning zit. Massage- en ontspanningsoefeningen specifiek op uw situatie afgestemd kunnen u verder helpen. 

Het doel van de kaak fysiotherapie is om middels ontspanningsoefeningen, massage en het bewustmaken van het knarsen/klemmen een gedragsverandering te bewerkstelligen.

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op. 

Fysi-osten is naast de specialisatie in kaakfysiotherapie, ook een reguliere fysiotherapeut voor de algemene fysiotherapeutische behandelingen.