Fysiotherapie bij kaakklemmen

Tandenknarsen klachten

bruxisme tandenknarsen klachten kaak fysiotherapie

Heeft u last van tandenknarsen? Het kan zeker nuttig zijn de fysiotherapeut te bezoeken bij klachten die hierdoor ontstaan. Vaak helpt het hoofdpijn-klachten te verhelpen of te verminderen.

Bruxisme, tandenknarsen, ook wel kaakklemmen geeft een spanning bij de kaken en het hoofd.

20 tot 30 procent van de volwassenen in Nederland knijpt overdag overmatig de tanden op elkaar en 8 tot 10 procent schijnt dit ’s nachts te doen, zonder dat zij dit zelf door hoeven te hebben.

De gevolgen van bruxisme zijn naast het slijten van de tanden ook vaak nek- en hoofdpijnklachten. Door de spanning op de kaak, hoofd, oren, mond, schouder en/of nek kan de hoofdpijn ontstaan.

Veel mensen gaan voor het tandenknarsen naar de tandarts en krijgen dan een bitje aangemeten om slijtage te voorkomen of verder te beperken. Uit onderzoek van het Radboud UMC komt naar voren dat deze klachten ook bij de fysiotherapeut behandeld kunnen worden. En dan vooral bij de fysiotherapeut met extra specialisme in kaak fysiotherapie.

Samen kijken we waar de spanning zit. Massage en ontspanningsoefeningen specifiek op uw situatie afgestemd kunnen u verder helpen. 

Het doel van de kaak fysiotherapie is om middels ontspanningsoefeningen, massage en het bewustmaken van het knarsen/klemmen een gedragsverandering te bewerkstelligen.

Eventueel zijn middels deze link nog 5 tips en achtergrond informatie te vinden over tandenknarsen.

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op. 

Fysi-osten is naast de specialisatie in kaakfysiotherapie, ook een reguliere fysiotherapeut voor de algemene fysiotherapeutische behandelingen.